Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Мр Тања Динић

Мр Тања Динић, наставник страног језика – француски језик
Рођена је 24.6.1965. у Београду. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду 1988, на групама за енглески, односно француски језик и књижевност (двопредметно). Магистрирала је на матичном факултету 1994. Радила је као стручни преводилац у Енергопројекту, а потом као професор француског у Филолошкој гимназији у Београду. Од 2001. предаје француски на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду, а хонорарно и на београдском Електротехничком факултету. У последној студентској евалуацији на Саобраћајном факултету била је оцењена оценом 4,98 (летњи семестар 2016/2017).
Као професор француског језика струке, похађала је семинаре у Бриселу (Séminaire d’été 2006 - Français pour publics spécifiques et objectifs spécialisés) и Поатјеу (Elaborer un manuel FLE: pistes d’innovation). Објавила је већи број научних и стручних радова.  Такође је учествовала на међународним конференцијама о језику струке код нас и у региону (избор из библиографије http://www.savoirsenpartage.auf.org/chercheurs/10746/). Ауторка је Француско-српског српско-француског речника у издању београдског Завода за уџбенике (2012) http://www.knjizara.zavod.co.rs/francusko-srpski-srpsko-francuski-recnik-osnovna-skola и коауторка, са Душанком Точанац и Јасном Видић, новог Француско-српског речника истог издавача (2017) http://www.knjizara.zavod.co.rs/francusko-srpski-recnik-dictionnare-fran%C3%A7ais-serbe?search=Francusko-srpsk%20re%C4%8Dnik, издање које је подржао Француски институт у Србији.
Са Нином Половином коауторка је Основног саобраћајног вишејезичног речника у издању Саобраћајног факултета Универзитета у Београду (2017) http://www.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-rs/n-n-vi.
Била је ангажована на пројекту специјалистичких студија стручног преводјења у организацији ЕСИТ-а (École Supérieure d'Interprètes et de Traducteurs), ФПН-а и ААОМ-а из Београда и то као предавач за техничко и економско-правно преводјење са француског и са српског језика (2005-2008). У ту сврху, претходно је боравила на специјализацији у Паризу као стипендиста француске владе.
Била је редовни члан испитних комисија за ДАЛФ и ДЕЛФ (нивои Ц1 и Б2) при Француском институту у Београду и у том својству учествовала је на семинарима у Темишвару и Београду.
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.