Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Марко Миљковић

Марко Миљковић је рођен 1984. године у Београду, где је завршио основну школу и Пету београдску гимназију. На Економском факултету Универзитета у Београду дипломирао је 2008. године, мастер студије завршио је 2010. године и тренутно похађа докторске студије. На Саобраћајном факултету запослен је од 2015. године као асистент за ужу научну област „Економија и маркетинг у саобраћају и транспорту“. На основним студијама држи вежбе из предмета „Основи економије“ и „Пословна економика са елементима управљања финансијама“, а на мастер студијама из предмета „Финансијски ризици у логистици“.

Током студија био је стипендиста Фонда за америчке студије и Конрад Аденауер фондације и успешно је завршио додипломске студије на Београдској отврореној школи у оквиру студијског програма „Европска унија и Балкан“. Непосредно након завршених основних студија, као стипендиста Фондације др Зоран Ђинђић и Министарства спољних послова Савезне Републике Немачке, боравио је на стручној пракси у немачкој компанији „Future Management Group AG“ у којој је радио на истраживачким и консултантским пословима.

Од 2009. до 2015. године радио је у Економском институту у Београду на пословима истраживача-сарадника. Ангажован је на истраживачким пројектима Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Током научно-истраживачког рада, објавио је више оригиналних научних чланака у националним часописима међународног значаја и водећим националним часописима, и учествовао је на домаћим и међународним скуповима.

Своје истраживачке и аналитичке способности усавршавао је радећи као члан тима Економског института на консултантским пројектима, од којих се истичу пројекти за предузећа из области саобраћаја, укључујући ЈП Путеви Србије, Контрола летења Србије и Црне Горе „SMATSA“, Железнице Србије а.д. и „VIP mobile“ д.о.о.

Говори енглески и немачки језик.

 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.