Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Konkurs za program stipendija nemačke privrede Dr Zoran Đinđić 2015 - XII generacija

Beograd, 1. oktobar 2014. godine

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj dvanaestu godinu za redom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija i diplomce koji su diplomu stekli posle 1. januara 2014. godine.
U okviru programa trideset izabranih stipendista iz Srbije boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Bosch, Volkswagen i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogudava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje budude radno angažovanje i u Srbiju.
Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđića u prolede 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i bududih lidera u Srbiji.

Online prijava traje od 1. oktobra do 31. oktobra 2014. godine.
Detaljnije informacije o programu i prijavi mogu se nadi na web adresi: http://www.stipendienprogramm.de
 
© Univerzitet u Beogradu - Saobracajni fakultet 2006-2010.