Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Računarski centar Saobraćajnog fakulteta

21.12.2015. - Prekidi u radu internet servisa

Obaveštavamo vas da će 23.12.2015. u 17č početi planirano održavanje u AMRES čvorištu usled čega će doći do povremenih prekida veza ka akademskim institucijama.
Završetak održavanja se očekuje do večernjih časova o čemu ćete biti obavešteni.

02.12.2015. - Otežani rad mreže usled DDoS napada

Upravo smo dobili informaciju da su u prethodnih nedelju dana zabeleženi povremeni DDoS (Distributed Denial of Service) napadi velikog inteziteta na pojedine korisnike akademske mreže. Pomenuti DDoS napadi su doveli do preopterećenja linkova što je za posledicu imalo otežani rad i uticaj na performanse AMRES servisa. Od početka ovih napada AMRES je konstantno na vezi sa nadprovajderima budući da velika količina saobraćaja pristiže u akademsku mrežu i da u napadima učestvovuje oko 55,000 IP adresa sa Interneta.
Zahvaljujemo se na strpljenju i očekujemo da će problem biti rešen vrlo brzo.

29.11.2015. - RCUB-ov server privremeno u kvaru 

Obaveštavamo vas da je RCUB-ov server trenutno u kvaru pa  je zbog toga prilično otežan pristup internetu. Tehničke službe su na terenu i trude se da kvar otklone u najkraćem roku. 

ee
U čvorištu ARMUNS-a (u Novom Sadu) , došlo je do nestanka električne energije. U narednih 30 minuta doći će do pada primarnog linka ka Internetu, nakon čega će kompletan saobraćaj biti rutiran preko sekundarnog linka - dolazak el. energije predviđen je posle 11:30h.
 
© Univerzitet u Beogradu - Saobracajni fakultet 2006-2010.