Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Sportsko udruženje “Saobraćajac”

U novembru 2002. godine, polazeći od uspeha fudbalera, odbojkaša, šahista, košarkaša, karatista i svih drugih, na Fakultetu je registrovano Sportsko udruženje studenata Saobraćajnog fakulteta “Saobraćajac”, čija su vrata otvorena za nove ideje, članove i ekipe. Sportsko udruženje “Saobraćajac” nalazi se u prizemlju zgrade Fakulteta u kabinetu 037. U sastavu sportskog udruženja nalaze se fudbalska, odbojkaška i košarkaška muška i ženska ekipa, i rukometni tim. Takođe postoji i veoma aktivna karate sekcija, kao i šahovska sekcija.

U decembru 2008. godine Ivica Đorđević, student Saobraćajnog fakulteta, osnovao je ragbi 13 sekciju Saobraćajnog fakulteta koja se takmiči u studentskoj ragbi 13 ligi Univerziteta u Beogradu. Nekoliko uspeha ragbi sekcije:

  • Osvojanje 3. mesta na međunarodnom takmičenju BIG 2009 (Belgrade International Games) u ragbi 9 takmičenju.
  • Trojica naših studenata (Aleksandar Tošić, Ivica Đorđević i Luka Nastasić) igrali su za studentsku ragbi 13 reprezentaciju Srbije u meču protiv studentske reprezentacije Novog Južnog Velsa iz Australije u novembru 2009. godine.

Najuspešnija sportska sekcija na Fakultetu je muška fudbalska sekcija sa velikim brojem medalja i pehara osvojenih na domaćim takmičenjima. Muška fudbalska sekcija se od osnivanja sportskog udruženja “Saobraćajac” 2002. godine nalazi u vrhu studentske futsal lige Univerziteta u Beogradu kao višegodišnji šampion i vicešampion.
Takođe, futsal ekipa Saobraćajnog fakulteta učestvovala je 2006. godine na međunarodnom IFIUS (International Federation for Interuniversity Sport) takmičenju u Dablinu.

Dablin 2006-IFIUS takmicenje

Dablin, 2006. - IFIUS takmičenjeI druge sportske ekipe uspešno predstavljaju Fakultet u sportskim takmičenjima. Poznati su uspesi na takmičenjima Univerziteta u Beogradu u malom fudbalu, košarci, rukometu i odbojci, zatim na Saobraćijadama - godišnjim susretima studenata saobraćajnih fakulteta iz regiona, itd.

 

 
© Univerzitet u Beogradu - Saobracajni fakultet 2006-2010.