Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Спортско удружење “Саобраћајац”

У новембру 2002. године, полазећи од успеха фудбалера, одбојкаша, шахиста, кошаркаша, каратиста и свих других, на Факултету је регистровано Спортско удружење студената Саобраћајног факултета “Саобраћајац”, чија су врата отворена за нове идеје, чланове и екипе. Спортско удружење “Саобраћајац” налази се у приземљу зграде Факултета у кабинету 037. У саставу спортског удружења налазе се фудбалска, одбојкашка и кошаркашка мушка и женска екипа, и рукометни тим. Такође постоји и веома активна карате секција, као и шаховска секција.

У децембру 2008. године Ивица Ђорђевић, студент Саобраћајног факултета, основао је рагби 13 секцију Саобраћајног факултета која се такмичи у студентској рагби 13 лиги Универзитета у Београду. Неколико успеха рагби секције:

  • Освојање 3. места на међународном такмичењу BIG 2009 (Belgrade International Games) у рагби 9 такмичењу.
  • Тројица наших студената (Александар Тошић, Ивица Ђорђевић и Лука Настасић) играли су за студентску рагби 13 репрезентацију Србије у мечу против студентске репрезентације Новог Јужног Велса из Аустралије у новембру 2009. године.

Најуспешнија спортска секција на Факултету је мушка фудбалска секција са великим бројем медаља и пехара освојених на домаћим такмичењима. Мушка фудбалска секција се од оснивања спортског удружења “Саобраћајац” 2002. године налази у врху студентске футсал лиге Универзитета у Београду као вишегодишњи шампион и вицешампион.
Такође, футсал екипа Саобраћајног факултета учествовала је 2006. године на међународном IFIUS (International Federation for Interuniversity Sport) такмичењу у Даблину.

Dablin 2006-IFIUS takmicenje

Даблин, 2006. - ИФИУС такмичењеИ друге спортске екипе успешно представљају Факултет у спортским такмичењима. Познати су успеси на такмичењима Универзитета у Београду у малом фудбалу, кошарци, рукомету и одбојци, затим на Саобраћијадама - годишњим сусретима студената саобраћајних факултета из региона, итд.

 

 
© Faculty of Transport and Traffic Engineering, Belgrade 2006-2010.