Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

EDUROAM service

eduroam® – educational roaming je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom sveta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojećeg korisničkog imena i lozinke kreiranih na instituciji u kojoj rade ili studiraju.

Korisnici eduroam servisa su studenti i zaposleni u naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama širom sveta. U Srbiji ga mogu koristiti studenti, profesori, predavači, naučnici, istraživači i svi drugi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Srbije (AMRES). Molimo da pročitate Pravilnik AMRES eduroam servisa. Izvod iz sekcije 6 datog Pravilnika:

Korisnik je odgovoran za čuvanje svog digitalnog identiteta i korišćenje bilo kog servisa koji mu on omogućava.
Ukoliko dođe do kompromitovanja digitalnog identiteta korisnika, tada on mora odmah obavestiti svoju matičnu instituciju.
Korisnik je obavezan da obavesti posećenu instituciju (ukoliko je moguće) i matičnu instituciju o eventualnim problemima sa kojima se susreo pri korišćenju ili pokušaju korišćenja eduroam servisa.
Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (WPA2/AES i WPA2/TKIP), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka.

AUP - PRAVILNIK O KORIŠĆENJU AKADEMSKE MREŽE SRBIJE - AMRES
PRAVILNIK O KORIŠĆENJU AKADEMSKE MREŽE SRBIJE (AUP - ACCEPTABLE USAGE POLICy) UREĐUJE ŠTA SE SMATRA NEDOZVOLJENIM, A ŠTA DOZVOLJENIM KORIŠĆENJEM AMRES RESURSA, KAO I OSTALA PITANJA KOJA DOPRINOSE NJIHOVOM PRAVILNOM KORIŠĆENJU.

PRIMENA PRAVILNIKA JE OBAVEZNA ZA SVE AMRES KORISNIKE (ORGANIZACIJE I POJEDINCE), KAO I ZA OSTALE KORISNIKE SA INTERNETA KOJI OSTVARUJU SAOBRAĆAJ SA AKADEMSKOM MREŽOM SRBIJE, PA I ZA EDUROAM KORISNIKE.

ORIGINALNI DOKUMENT MOŽETE PREUZETI OVDE.

POSLEDICE NEPOŠTOVANJA OVOG PRAVILNIKA SNOSI SAM KORISNIK.
 
© Faculty of Transport and Traffic Engineering, Belgrade 2006-2010.