Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Конкурс за програм стипендија немачке привреде Др Зоран Ђинђић 2015 - XII генерација

Београд, 1. октобар 2014. године

Фондација др Зоран Ђинђић, у сарадњи са Одбором немачке привреде за источну Европу и немачким Министарством за економску сарадњу и развој дванаесту годину за редом расписује конкурс за Програм стипендија немачке привреде др Зоран Ђинђић. Конкурс је намењен студентима основних и мастер студија и дипломце који су диплому стекли после 1. јануара 2014. године.
У оквиру програма тридесет изабраних стипендиста из Србије боравиће од јуна следеће године неколико месеци на пракси у најпознатијим немачким предузећима, као што су Bosch, Volkswagen и Commerzbank. Боравак у Немачкој омогудава им да се упознају са организацијом, пословним процесима и функционисањем великих и успешних немачких компанија, како би касније то знање и искуство пренели кроз своје будуде радно ангажовање и у Србију.
Програм је настао након атентата на Премијера Зорана Ђинђића у проледе 2003. године. Циљ програма је испуњење визије Премијера и приближавање Србије и њених грађана Европској Унији као и стварање јаких веза између немачке привреде и будудих лидера у Србији.

Online пријава траје од 1. октобра до 31. октобра 2014. године.
Детаљније информације о програму и пријави могу се нади на web адреси: http://www.stipendienprogramm.de
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.