Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Poziv na predavanje - Network Functions Virtualization (NFV)

Obaveštavamo Vas da će Vip mobile uskoro stručnoj javnosti i medijima predstaviti Virtualizaciju mrežnih funkcija (Network Functions Virtualization – NFV), tehnologiju koja najavljuje tehnološku transformaciju telekom operatora u narednim godinama.

NFV predstavlja ključnu tehnologiju u transformaciji telco operatera i omogućava značajnu promenu tradicionalne mrežne arhitekture u pravcu poboljšanja agilnosti i smanjenja troškova. Operaterima je potrebna mreža koja brzo odgovara i podržava korisničke zahteve, nove aplikacije, sve zahtevnije i komplikovanije saobraćajne obrasce i sve veće količine podataka. Ova transformacija označava bitnu promenu u načinu implementacije telekomunikacione infrastrukture, od vlasničkih softverskih rešenja i namenskog/specijalizovanog hardvera, do virtualizacije, opensource rešenja i primene standardnih IT servera, što treba da donese značajna unapređenja u načinu isporuke telco servisa i IT aplikacija, i prvenstveno bržem izlasku na tržište. Mnogi operateri u svetu se bave ovom temom, a Vip mobile je među prvima na našim prostorima koji je postavio probno korišćenje NFV.

 

Na prezentaciji ćemo demonstrirati NFV Open Source IMS rešenje koje će biti ilustrovano kroz nekoliko standardnih primera telco servisa za rezidencijalne i biznis korisnike realizovanih preko NFV tehnologije i open source softvera.

Pošto ovaj projekta predstavlja tehnološku inovaciju na nivou Evropske unije i svrstava nas u pionire primene nove tehnologije, u Beogradu će 25. septembra boraviti i g. Gunter Ottendorfer član Upravnog odbora Telekom Austrija Grupe i Grupni CTO.

Pozivamo Vas, kao i zainteresovane profesore i studente sa smera telekomunikacija da budu naši gosti 25. septembra u 10h u središtu Vipa, na Galeriji Belgrade Office Parka (Novi Beograd, Đorđa Stanojevića 12) gde će biti održana prezentacija i testiranje virtualizacije na IMS rešenju. Događaju će prisustvovati TAG CTO Gunter Ottendorfer, predstavnici stručne javnosti i mediji.

 

Srdačan pozdrav,

 

Dejan Kastelic

 

Direktor/CTO

Vip mobile d.o.o.

 

 
© Univerzitet u Beogradu - Saobracajni fakultet 2006-2010.