Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Позив на предавање - Network Functions Virtualization (NFV)

Обавештавамо Вас да ће Vip mobile ускоро стручној јавности и медијима представити Виртуализацију мрежних функција (Network Functions Virtualization – NFV), технологију која најављује технолошку трансформацију телеком оператора у наредним годинама. NFV представља кључну технологију у трансформацији телцо оператера и омогућава значајну промену традиционалне мрежне архитектуре у правцу побољшања агилности и смањења трошкова. Оператерима је потребна мрежа која брзо одговара и подржава корисничке захтеве, нове апликације, све захтевније и компликованије саобраћајне обрасце и све веће количине података. Ова трансформација означава битну промену у начину имплементације телекомуникационе инфраструктуре, од власничких софтверских решења и наменског/специјализованог хардвера, до виртуализације, опенсоурце решења и примене стандардних ИТ сервера, што треба да донесе значајна унапређења у начину испоруке телцо сервиса и ИТ апликација, и првенствено бржем изласку на тржиште. Многи оператери у свету се баве овом темом, а Vip mobile је међу првима на нашим просторима који је поставио пробно коришћење NFV.

На презентацији ћемо демонстрирати NFV Open Source IМС решење које ће бити илустровано кроз неколико стандардних примера телцо сервиса за резиденцијалне и бизнис кориснике реализованих преко NFV технологије и опен соурце софтвера.

Пошто овај пројекта представља технолошку иновацију на нивоу Европске уније и сврстава нас у пионире примене нове технологије, у Београду ће 25. септембра боравити и г. Gunter Ottendorfer члан Управног одбора Телеком Аустрија Групе и Групни CTO.

Позивамо Вас, као и заинтересоване професоре и студенте са смера телекомуникација да буду наши гости 25. септембра у 10х у средишту Випа, на Галерији Belgrade Office Parka (Нови Београд, Ђорђа Станојевића 12) где ће бити одржана презентација и тестирање виртуализације на IMS решењу. Догађају ће присуствовати TAG CTO Gunter Ottendorfer, представници стручне јавности и медији.

 

Срдачан поздрав,

 

Дејан Кастелиц

 

Директор/CTO

Vip mobile d.o.o.

 

 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.