Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

VAŽNO OBAVEŠTENJE - POKUŠAJI KRAĐE IDENTITETA

Obaveštavamo korisnike fakultetskih internet servisa da je u poslednje vreme uočen izvestan broj pokušaja krađe identiteta u porukama, pristiglim putem elektronske pošte. Sadržaji ovih poruka se najčešće odnose na takozvana upozorenja, vezana za prestanak rada naloga za elektronsku poštu ili neki drugi servis. U navedenim porukama, od korisnika se najčešće traži da prilože svoje lične podatke (poput imena, prezimena, korisničkog imena i šifre. Navedeni podaci bi najčešće bili otkriveni, klikom na priloženu prečicu (link), ili da odgovorom na poslatu poruku.

Podsećamo korisnike da Računarski centar Fakulteta NIKADA neće tražiti od korisnika otkrivanje i slanje ličnih podataka, a posebno ne na opisani način. Takođe sva komunikacija sa korisnicima, u vezi sa ličnim podacima, se UVEK vrši sližbenim kanalima i DIREKTNIM LIČNIM KONTAKTOM službenika RCSF.

APELUJEMO na sve korisnike fakultetskih internet servisa da NIKADA ne upotrebljavaju priložene linkove, niti da odgovaraju na poruke navedene sadržine, BEZ OBZIRA DA LI SU NAPISANE NA SRPSKOM ILI NEKOM STRANOM JEZIKU. Takođe je važno i ne respondirati na takve poruke, sa molbom da se ne šalju u budućnosti.

Ovakav način postupanja (ignorisanja) ovakvih poruka je jedini siguran vid prevencije slučajeva krađe ličnih podataka, kao i naknadne zloupotrebe ukradenih podataka i internet naloga.

Zahvaljujemo na pažnji,
Administratori RCSF.
 
© Univerzitet u Beogradu - Saobracajni fakultet 2006-2010.