Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОКУШАЈИ КРАЂЕ ИДЕНТИТЕТА

Обавештавамо кориснике факултетских интернет сервиса да је у последње време уочен известан број покушаја крађе идентитета у порукама, пристиглим путем електронске поште. Садржаји ових порука се најчешће односе на такозвана упозорења, везана за престанак рада налога за електронску пошту или неки други сервис. У наведеним порукама, од корисника се најчешће тражи да приложе своје личне податке (попут имена, презимена, корисничког имена и шифре. Наведени подаци би најчешће били откривени, кликом на приложену пречицу (линк), или да одговором на послату поруку.

Подсећамо кориснике да Рачунарски центар Факултета НИКАДА неће тражити од корисника откривање и слање личних података, а посебно не на описани начин. Такође сва комуникација са корисницима, у вези са личним подацима, се УВЕК врши слижбеним каналима и ДИРЕКТНИМ ЛИЧНИМ КОНТАКТОМ службеника РЦСФ.

АПЕЛУЈЕМО на све кориснике факултетских интернет сервиса да НИКАДА не употребљавају приложене линкове, нити да одговарају на поруке наведене садржине, БЕЗ ОБЗИРА ДА ЛИ СУ НАПИСАНЕ НА СРПСКОМ ИЛИ НЕКОМ СТРАНОМ ЈЕЗИКУ. Такође је важно и не респондирати на такве поруке, са молбом да се не шаљу у будућности.

Овакав начин поступања (игнорисања) оваквих порука је једини сигуран вид превенције случајева крађе личних података, као и накнадне злоупотребе украдених података и интернет налога.

Захваљујемо на пажњи,
Администратори РЦСФ.
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.