Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Firma GDi GISDATA Beograd dodeljuje 8 stipendija za sticanje znanja iz GIS-a

Firma GDi GISDATA Beograd koja je već dugi niz godina lider u regionu na polju GIS-a (Geografski informacioni sistemi) je odlučila da u svrhu unapređenja geoinformacione nauke i edukacije mladih i budućih akademskih građana Srbije dodeli 8 stipendija za sticanje osnovnih i naprednih znanja u ovoj oblasti.

Svesni smo da je stajne krize duboko zahvatilo i naše društvo, da je stepen nezaposlenosti sve veći i da mladi ljudi nemaju mnogo izbora i mogućnosti da unaprede svoja znanja. Želimo da mladim ljudima zainteresovanim za GIS pružimo mogućnost da svoja znanja usavrše. GIS je jedna od oblasti koja se poslednjih godina značajno razvija i postaje prisutna u više segmenata našeg društva. U svetu je naravno već dugi niz godina stavljana na prvo mesto tehnoloških inovacija u pogledu prostorne analitike, prezentovanja prostorne distribucije pojava i elemenata kao i praćenja svakojakih promena u prostoru.

image002Veliki broj državnih institucija počev od ministarstava, preko univerziteta pa do javnih ustanova opredelio se za primenu GIS-a u svom radu, a poslednih godina beležimo i sve veći rast privatnih kompanija koje ulažu u ovu oblast. Verujemo da naši budući akademski građani veliku šansu za svoje prvo zaposlenje, a potencijalno i buduću karijeru, mogu naći upravo u ovoj oblasti. Zbog toga smo odlučili da im prižimo šansu da se usavršavaju na najbolji način.

GDi GISDATA obezbedila je 8 stipendija za obuku u dosada najrasprostranjenijem  i najkorišćenijem softveru u oblasti GIS-a ArcGIS-u američkog nadaleko poznatog proizvođača – firme ESRI. Želimo da podržimo one kojima je i do sada želja bila da se specijalizuju u ovoj oblasti i ohrabrujemo sve studente da nam posalju svoje motivaciono pismo na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom „za akciju – GIS STUDENT“. Konkurs je otvoren za sve studente, kako redovne tako i vanredne. U ovom slučaju nije presudan prosek, već isključivo motiv i želja mladih da se usavršavaju baš u ovoj oblasti.
Ovom akcijom biće obuhvaćeni svi fakulteti i više škole koji izučavaju GIS ili imaju mogućnost da primene ovu tehnologiju za potrebe unapređenja svog rada.

Svesni smo da broj stipendija nije veliki, i zbog toga želimo da pružimo šansu i onima koji nažalost ne dobiju našu stipendiju. Zato ćemo omogućiti svim studentima i nezaposlenim diplomcima da u okviru ove akcije sve do kraja 2011 godine pohađaju naše tečajeve uz neverovatan popust od 50 %. Uslov je dakle da ste student ili diplomac nekog od Beogradskih univerziteta, da ste nezaposleni i da posedujete osnovna znanja računarske pismenosti.

GDi GISDATA je zvaničan distributer ESRI proizvoda u Srbiji i regionu i zvaničan ESRI centar za edukaciju. Svi tečajevi su organizovani u skladu sa ESRI-jevim unificiranim standardima koji su isti za sve zemlje sveta i uključuju svu potrebnu literaturu, podatke i dinamiku programa prilagodjenu brzom učenju i savladavanju gradiva kroz praktične primere iz realnog sveta. Svi polaznici dobijaju naš zvanični ESRI sertifikat međunarodno priznat. Ovaj program obuhvataće osnovne tečajeve ArcGIS Desktop 2 – Tools and funcionality, ArcGIS Desktop 3 – GIS Workflow and analysis i napredni kurs Building Geodatabases.

Sve informacije možete dobiti na tel. 011 3241 677


Srdačno,
GDi GISDATA Menadžment tim
 
© Univerzitet u Beogradu - Saobracajni fakultet 2006-2010.