Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Фирма GDi GISDATA Београд додељује 8 стипендија за стицање знања из ГИС-а

Фирма GDi GISDATA Београд која је већ дуги низ година лидер у региону на пољу ГИС-а (Географски информациони системи) је одлучила да у сврху унапређења геоинформационе науке и едукације младих и будућих академских грађана Србије додели 8 стипендија за стицање основних и напредних знања у овој области.

Свесни смо да је стајне кризе дубоко захватило и наше друштво, да је степен незапослености све већи и да млади људи немају много избора и могућности да унапреде своја знања. Желимо да младим људима заинтересованим за ГИС пружимо могућност да своја знања усаврше. ГИС је једна од области која се последњих година значајно развија и постаје присутна у више сегмената нашег друштва. У свету је наравно већ дуги низ година стављана на прво место технолошких иновација у погледу просторне аналитике, презентовања просторне дистрибуције појава и елемената као и праћења свакојаких промена у простору.

image002Велики број државних институција почев од министарстава, преко универзитета па до јавних установа определио се за примену ГИС-а у свом раду, а последних година бележимо и све већи раст приватних компанија које улажу у ову област. Верујемо да наши будући академски грађани велику шансу за своје прво запослење, а потенцијално и будућу каријеру, могу наћи управо у овој области. Због тога смо одлучили да им прижимо шансу да се усавршавају на најбољи начин.

GDi GISDATA обезбедила је 8 стипендија за обуку у досада најраспрострањенијем  и најкоришћенијем софтверу у области ГИС-а ArcGIS-у америчког надалеко познатог произвођача – фирме ESRI. Желимо да подржимо оне којима је и до сада жеља била да се специјализују у овој области и охрабрујемо све студенте да нам посаљу своје мотивационо писмо на адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели са назнаком „за акцију – ГИС СТУДЕНТ“. Конкурс је отворен за све студенте, како редовне тако и ванредне. У овом случају није пресудан просек, већ искључиво мотив и жеља младих да се усавршавају баш у овој области.
Овом акцијом биће обухваћени сви факултети и више школе који изучавају ГИС или имају могућност да примене ову технологију за потребе унапређења свог рада.

Свесни смо да број стипендија није велики, и због тога желимо да пружимо шансу и онима који нажалост не добију нашу стипендију. Зато ћемо омогућити свим студентима и незапосленим дипломцима да у оквиру ове акције све до краја 2011 године похађају наше течајеве уз невероватан попуст од 50 %. Услов је дакле да сте студент или дипломац неког од Београдских универзитета, да сте незапослени и да поседујете основна знања рачунарске писмености.

GDi GISDATA је званичан дистрибутер ESRI производа у Србији и региону и званичан ESRI центар за едукацију. Сви течајеви су организовани у складу са ESRI-јевим унифицираним стандардима који су исти за све земље света и укључују сву потребну литературу, податке и динамику програма прилагодјену брзом учењу и савладавању градива кроз практичне примере из реалног света. Сви полазници добијају наш званични ESRI сертификат међународно признат. Овај програм обухватаће основне течајеве ArcGIS Desktop 2 – Tools and funcionality, ArcGIS Desktop 3 – GIS Workflow and analysis и напредни курс Building Geodatabases.

Све информације можете добити на тел. 011 3241 677


Срдачно,
GDi GISDATA Менаџмент тим
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.