Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

R E Š E Nj E o oglašavanju optuženog odgovornim

Na osnovu člana 29. Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti studenata Univerziteta u Beogradu (Glasnik Univerziteta u Beogradu broj 133/2007), u  disciplinskom postupku protiv optuženog studenta Marka Savićevića, disciplinska komisija u sastavu: doc. dr Petar Mirosavljević, zamenik predsednika, van. prof. Goran Marković i Vladimir Gutić, student, nakon održane usmene javne rasprave 06.10.2014. godine, donela je

 

R E Š E Nj E

o oglašavanju optuženog odgovornim

 

Student Saobraćajnog fakulteta Marko Savićević (broj indeksa DT130307) odgovoran je zbog toga što je dana 26.09.2014. godine tokom pismenog dela ispita iz predmeta "Osnovi programiranja" kod studenta pronađeno nedozvoljeno sredstvo («mobilni telefon») koje je koristio za polaganje ispita, čime je učinio težu disciplinsku povredu obaveze studenta iz člana 9. stav 1. tačka 1.  Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti studenata  Univerziteta u Beogradu -  korišćenje nedozvoljenih sredstava na ispitu, te mu se

 

I Z R I Č E

 Disciplinska mera  privremeno udaljavanje sa Fakulteta od 25 nastavnih nedelja.

Za vreme trajanja disciplinske mere studentu miruje status na Fakultetu.

 

 

O b r a z l o ž e nj e

 

Dr Snežana Mladenović, vanredni profesor podnela je prijavu protiv studenta Marka Savićevića (broj indeksa DT130307 ), zato što je dana 26.09.2014. godine tokom pismenog dela ispita iz predmeta "Osnovi programiranja" kod studenta pronađeno nedozvoljeno sredstvo («mobilni telefon») koje je koristio za polaganje ispita. Kao svedoke u prijavi je navela asistenta Anu Uzelac i saradnike u nastavi Stefana Zdravkovića i Marinu Milenković.

 

 

Dekan Fakulteta je na osnovu podnete prijave i pisane izjave studenta Marka Savićevića dana 01.10.2014. godine podneo zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv optuženog studenta pred disciplinskom komisijom Fakulteta.

 

Komisija u sastavu: doc. dr Petar Mirosavljević, zamenik predsednika, van. prof. Goran Marković i Vladimir Gutić, student, na usmenoj javnoj raspravi koja je održana 06.10.2014. godine, a kojoj su prisustvovali podnosilac prijave dr Snežana Mladenović, vanredni profesor, asistent Ana Uzelac, saradnici u nastavi Stefan Zdravković i Marina Milenković, svedoci, saslušala je optuženog studenta i utvrdila sve neophodne činjenice za donošenje odluke.

Na osnovu iznetog disciplinska komisija Fakulteta, donela je rešenje kao u dispozitivu.

Pravna pouka: Protiv ovog rešenja može se podneti žalba drugostepenoj disciplinskoj komisiji preko prvostepene komisije, u roku od 10 dana od dana prijema ovog rešenja.

 


ZAMENIK PREDSEDNIKA

DISCIPLINSKE KOMISIJE

 

Doc. dr Petar Mirosavljević, dipl. inž.



 
© Univerzitet u Beogradu - Saobracajni fakultet 2006-2010.