Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Кастратовић др Гордана

Др Гордана Кастратовић је рођена 12.01.1973. године у Београду, где је завршила основну школу и XIV Београдску гимназију. Машински факултет у Београду, смер ваздухопловство, уписала је 1991. године.

У периоду од марта 1998. до марта 1999. године била је запослена у ЕИ “Никола Тесла” у Београду. Магистарски рад под називом “Утицај облика и положаја прскотине носеће ваздухопловне структуре на вредност фактора интензитета напона” одбранила је 18.07.2003. године на Машинском факултету Универзитета у Београду.

Од фебруара 2001. године запослена је на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду, најпре као хонорарни сарадник, а од априла исте године изабрана је за асистента за ужу научну област Механика и механика флуида на Катедри опште-техничких наука. Докторирала је 08.09.2006. године на Машинском факултету Универзитета у Београду. Наслов докторске дисертације "Одређивање фактора интензитета напона носећих ваздухопловних структура са вишесруким прскотинама".

У јануару 2007. Године изабрана је за доцента за ужу научну област Механика и механика флуида на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду. Ангажована је у држању наставе на предметима Механика I, Механика II и Механика Флуида.

Др Гордана Кастратовић је публиковала, односно саопштила, осим магистарског и докторског рада, више научно-стручних радова. Такође је коаутор два уџбеника за студенте Саобраћајног факултета.
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.