Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Фирма GDi GISDATA Београд додељује 8 стипендија за стицање знања из ГИС-а

Фирма GDi GISDATA Београд која је већ дуги низ година лидер у региону на пољу ГИС-а (Географски информациони системи) је одлучила да у сврху унапређења геоинформационе науке и едукације младих и будућих академских грађана Србије додели 8 стипендија за стицање основних и напредних знања у овој области.

Свесни смо да је стајне кризе дубоко захватило и наше друштво, да је степен незапослености све већи и да млади људи немају много избора и могућности да унапреде своја знања. Желимо да младим људима заинтересованим за ГИС пружимо могућност да своја знања усаврше. ГИС је једна од области која се последњих година значајно развија и постаје присутна у више сегмената нашег друштва. У свету је наравно већ дуги низ година стављана на прво место технолошких иновација у погледу просторне аналитике, презентовања просторне дистрибуције појава и елемената као и праћења свакојаких промена у простору.

image002Велики број државних институција почев од министарстава, преко универзитета па до јавних установа определио се за примену ГИС-а у свом раду, а последних година бележимо и све већи раст приватних компанија које улажу у ову област. Верујемо да наши будући академски грађани велику шансу за своје прво запослење, а потенцијално и будућу каријеру, могу наћи управо у овој области. Због тога смо одлучили да им прижимо шансу да се усавршавају на најбољи начин.

GDi GISDATA обезбедила је 8 стипендија за обуку у досада најраспрострањенијем  и најкоришћенијем софтверу у области ГИС-а ArcGIS-у америчког надалеко познатог произвођача – фирме ESRI. Желимо да подржимо оне којима је и до сада жеља била да се специјализују у овој области и охрабрујемо све студенте да нам посаљу своје мотивационо писмо на адресу This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it са назнаком „за акцију – ГИС СТУДЕНТ“. Конкурс је отворен за све студенте, како редовне тако и ванредне. У овом случају није пресудан просек, већ искључиво мотив и жеља младих да се усавршавају баш у овој области.
Овом акцијом биће обухваћени сви факултети и више школе који изучавају ГИС или имају могућност да примене ову технологију за потребе унапређења свог рада.

Свесни смо да број стипендија није велики, и због тога желимо да пружимо шансу и онима који нажалост не добију нашу стипендију. Зато ћемо омогућити свим студентима и незапосленим дипломцима да у оквиру ове акције све до краја 2011 године похађају наше течајеве уз невероватан попуст од 50 %. Услов је дакле да сте студент или дипломац неког од Београдских универзитета, да сте незапослени и да поседујете основна знања рачунарске писмености.

GDi GISDATA је званичан дистрибутер ESRI производа у Србији и региону и званичан ESRI центар за едукацију. Сви течајеви су организовани у складу са ESRI-јевим унифицираним стандардима који су исти за све земље света и укључују сву потребну литературу, податке и динамику програма прилагодјену брзом учењу и савладавању градива кроз практичне примере из реалног света. Сви полазници добијају наш званични ESRI сертификат међународно признат. Овај програм обухватаће основне течајеве ArcGIS Desktop 2 – Tools and funcionality, ArcGIS Desktop 3 – GIS Workflow and analysis и напредни курс Building Geodatabases.

Све информације можете добити на тел. 011 3241 677


Срдачно,
GDi GISDATA Менаџмент тим
 
© Faculty of Transport and Traffic Engineering, Belgrade 2006-2010.