Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Решење о оглашавању оптуженог одговорним - Слободан Косановић

На основу члана 29. Правилника о дисциплинској одговорности студената Универзитета у Београду (Гласник Универзитета у Београду број 133/2007), у  дисциплинском поступку против оптуженог студента Слободана Косановића, дисциплинска комисија у саставу: доц. др Петар Миросављевић, заменик председника и чланови проф. др Горан Марковић и Владимир Гутић, студент, након одржане усмене јавне расправе 10.10.2013. године, донела је

Р Е Ш Е Њ Е
о оглашавању оптуженог одговорним

Студент Саобраћајног факултета  Слободан Косановић (број индекса  ДБ 070064) одговоран је  због тога што је дана 03.10.2013. године на  писменом делу  испита из предмета "Основи јавног градског транспорта путника" код студента пронађено недозвољено средство («бубица») које је користио за полагање испита, чиме је учинио тежу дисциплинску повреду обавезе студента из члана 9. став 1. тачка 1. Правилника о дисциплинској одговорности студената  Универзитета у Београду -  коришћење недозвољених средстава на испиту, те му се

И З Р И Ч Е
Дисциплинска мера  привремено удаљавање са Факултета од 15 наставних недеља.
За време трајања дисциплинске мере студенту мирује статус на Факултету.

О б р а з л о ж е њ е
Асистент Станко Бајчетић поднео је декану Факултета пријаву против студента Слободана Косановића (број индекса  ДБ 070064) због тога што је дана 03.10.2013. године током писменог дела испита из предмета "Основи јавног градског транспорта путника"  код студента пронађено недозвољено средство («бубица») које је користио за полагање испита.
Декан Факултета је на основу поднете пријаве и писане изјаве студента Ненада Дуића дана 08.10.2013. године поднео захтев за покретање дисциплинског поступка против оптуженог студента пред дисциплинском комисијом Факултета.

Комисија у саставу: доц. др Петар Миросављевић, заменик председника и чланови проф. др Горан Марковић и Владимир Гутић,  студент, на усменој јавној расправи која је одржана 10.10.2013. године, а којој је присуствовао подносилац пријаве асистент Станко Бајчетић, саслушала је оптуженог студента и утврдила све неопходне чињенице за доношење одлуке.

Приликом изрицања дисциплинске мере комисија је узела у обзир олакшавајуће околности из члана 13. став 1. тачка 4. и 5. Правилника, а то су коректно претходно понашање студента и изјава у току поступка да је свестан своје грешке.

На основу изнетог дисциплинска комисија Факултета, донела је решење као у диспозитиву.

Правна поука: Против овог решења може се поднети жалба другостепеној дисциплинској комисији преко првостепене комисије, у року од 10 дана од дана пријема овог решења.

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА
ДИСЦИПЛИНСКЕ КОМИСИЈЕ
Доц. др Петар Миросављевић, дипл. инж.
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.