Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Решење о оглашавању оптуженог одговорним - Ненад Дуић

На основу члана 29. Правилника о дисциплинској одговорности студената Универзитета у Београду (Гласник Универзитета у Београду број 133/2007), у  дисциплинском поступку против оптуженог студента Ненада Дуића, дисциплинска комисија у саставу: доц. др Петар Миросављевић, заменик председника и чланови проф. др Горан Марковић и Владимир Гутић, студент, након одржане усмене јавне расправе 01.10.2013. године, донела је

Р Е Ш Е Њ Е
о оглашавању оптуженог одговорним
 
Студент Саобраћајног факултета Ненад Дуић (број индекса  ДТ060339) одговоран је  због тога што је дана 19.09.2013. године на  усменом делу  испита из предмета "Вероватноћа и статистика" код студента пронађено недозвољено средство («бубица») које је користио за полагање испита, чиме је учинио тежу дисциплинску повреду обавезе студента из члана 9. став 1. тачка 1. Правилника о дисциплинској одговорности студената  Универзитета у Београду -  коришћење недозвољених средстава на испиту, те му се

И З Р И Ч Е
Дисциплинска мера  привремено удаљавање са Факултета од 15 наставних недеља.
За време трајања дисциплинске мере студенту мирује статус на Факултету.
 
О б р а з л о ж е њ е
Асистенти Милош Николић и Драгана Дреновац поднели су декану Факултета пријаву против студента Ненада Дуића (број индекса  ДТ060339) због тога што је дана 19.09.2013. године на усменом делу испита из предмета "Вероватноћа и статистика"  код студента пронађено недозвољено средство («бубица») које је користио за полагање испита.
Декан Факултета је на основу поднете пријаве и писане изјаве студента Ненада Дуића дана 23.09.2013. године поднео захтев за покретање дисциплинског поступка против оптуженог студента пред дисциплинском комисијом Факултета.

Комисија у саставу: доц. др Петар Миросављевић, заменик председника и чланови проф. др Горан Марковић и Владимир Гутић,  студент, на усменој јавној расправи која је одржана 01.10.2013. године, а којој су присуствовали подносиоци пријаве асистенти Милош Николић и Драгана Дреновац, саслушала је оптуженог студента и утврдила све неопходне чињенице за доношење одлуке.

Приликом изрицања дисциплинске мере комисија је узела у обзир олакшавајуће околности из члана 13. став 1. тачка 4. и 5. Правилника, а то су коректно претходно понашање студента и изјава у току поступка да је свестан своје грешке.

На основу изнетог дисциплинска комисија Факултета, донела је решење као у диспозитиву.
Правна поука: Против овог решења може се поднети жалба другостепеној дисциплинској комисији преко првостепене комисије, у року од 10 дана од дана пријема овог решења.

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА
ДИСЦИПЛИНСКЕ КОМИСИЈЕ
Доц. др Петар Миросављевић, дипл. инж.
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.