Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

Тродневни семинар под називом “Be responsible. Take action”

У периоду од 6. до 8. марта 2013. године, одржаће се тродневни семинар под називом “Be responsible. Take action”, који организује међународна студентска организација AIESEC. Кроз интерактивна предавања и радионице, студентима завршних година факултета биће пружена прилика да науче нешто више о друштвено одговорном пословању, о утицају и важостима које овакав вид пословања  представља у друштву.
Полазници семинара биће упознати са три водеће теме оваквог начина рада. Стећи ће знања о личним и пословним правима, екологији и о томе како се односити према заједници. Кроз симулације, делегатима се пружа прилика да раде са људима из компанија и невладиних организација, као и са студентима из других земаља. Практиканти из иностранства ће волонтирати у невладиним организацијама, које су имплементирале начин друштвено одговорног пословања.

Полазници семинара ће током радионица имати прилику да решавају конкретне проблеме везане за недостатак друштвено одговорног пословања. Кроз интеракцију са предавачима, стећи ће потребна знања за рад у невладином сектору и искуство за њихов даљи развој.

Циљ овог пројекта је да пружи едукацију студентима на завршним годинама студија како пословати одговорно и како се односити према својој околини и запосленима; како улагати у своју заједницу и како редуковати негативне социјалне утицаје данашњег пословања; како кроз позитиван допринос друштву и околини, развијањем и имплементацијом одговорне пословне праксе обезбедити финансијски успех.

AIESEC је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале. Присуством на преко 2.400 универзитета у 113 земаља са преко 86.000 чланова, AIESEC је препознат од стране Уједињених Нација као највећа организација на свету вођена од стране студената.
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.