Saobracajni fakultet
Pretraga
Home
 

СТИПЕНДИЈА И ЈА: Универзитетски сајам стипендија

Универзитетски Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду позива вас на Универзитетски сајам стипендија који ће се одржати у четвртак, 3. новембра 2011. године, од 10-18 часова у згради Ректората Универзитета у Београду (Капетан Мишино здање, Студентски трг бр.1). 

Овај јединствени догађај који се организује на Универзитету у Београду по први пут, окупиће на једном месту током једног дана различите домаће и стране институције које додељују стипендије и пружају друге облике финансијске подршке студентима и дипломцима свих групација Универзитета у Београду (друштвено-хуманистичких, техничких, медицинских и природно-математичких наука). Студентима ће током сајамског програма бити доступне информације о више од двадесет различитих стипендијских програма домаћих и страних институција, које ће на различите начине представити своје стипендије – кроз предавања, презентације и консултације са студентима. Студенти ће током сајма моћи да сазнају више о условима за пријаву, роковима, неопходној документацији, као и да дођу до свог примерка Информатора у ком ће бити обједињене информације о стипендијама и стипендиторима који ће бити представљени на овом сајму уз остале корисне информације о мобилности студената .

У Свечаној Сали Ректората, на другом спрату са почетком у 10 часова, биће организовано свечано отварање сајма и панел дискусија „Стипендија и ја“, после које од 12 часова следи презентација стипендија задужбина и фондова Универзитета у Београду, и од 12.40 представљање Еразмус Мундус програма студијских размена и студијских боравака у иностранству и других програма стипендија иностраних влада.

У 13.20 почиње серија презентација „15 савета за 15 минута“ - презентације ће одржати представници следећих институција:
-Wорлд Леарнинг, Инц.(стипендије за дипломске студије у САД-у), -Политецницо ди Милано (стипендије за мастер студије у Италији),
-Сwисс Федерал Цоммиссион фор Сцхоларсхипс фор Фореигн студентс –ФЦС (стипендије за мастер и докторске студије Швајцарске Федералне Комисије),
-Француски Институт у Србији (Стипендије Француске Владе),
-Фонд за младе таленте Градске општине Савски венац (Једнократна финансијска помоћ),
-Л’Орéал Балкан д.о.о. (Национална стипендија за докторске студије „За жене у науци“),
-Фондација др Зоран Ђинђић (Програм стипендија немачке привреде „Зоран Ђинђић“ за радну праксу у Немачкој),
-Министарство омладине и спорта – (Стипендије Фонда за младе таленте),
-Београдска отворена школа (стипендије за основне, мастер и докторске студије у области хуманистичких наука),
-Фондација Хемофарм (Студентске и ученичке стипендије),
-ПЕXИМ фондација (ПЕXИМ Кембриџ стипендија).

У сарадњи са Сектором за међународну и међууниверзитску сарадњу Универзитета у Београду биће организована “отворена врата” сектора у ком се студенти од 10 до 16 часова могу информисати о могућностима за мобилност - програмима студентских размена, краћих и дужих студијских боравака и школовања на страним универзитетима са којима Универзитет у Београду остварује сарадњу.

У сали 16 на првом спрату организовани су сусрети са стипендиторима – излагачима, који ће у оквиру програма двосатних консултација и сусрета моћи да упознају студенте и са њима разговарају о детаљима везаним за одређену стипендију, док ће студенти током ових сусрета моћи да сазнају више о следећим стипендијама и програмима у три термина:

Од 11 до 13 часова:
- Глобал Уград Еxцханге програм САД - Wорлд Леарнинг, Инц.,
- Стипендије Француске Владе - Француски Институт у Србији,
- ДААД (Немачка служба за академску размену),
- Стипендија Владе Републике Италије – Италиљански Институт за културу у Београду,
- Стипендије за учење шпанског језика - Центар за стране језике ЕQУИЛИБРИО,
- Стипендије Владе Мексика - Амбасада Мексика.

Од 13.30 до 15.30:
- Програм стипендија немачке привреде „Зоран Ђинђић“ - Фондација др Зоран Ђинђић,
- Стипендије Фонда за младе таленте - Министарство омладине и спорта Републике Србије,
- Стипендије програма Еразмус Мундус – Национална Темпус Канцеларија,
- Студентска стипендија - Министарство просвете и науке Републике Србије,
- Стипендије Фондова и задужбина Универзитета у Београду,
- Стипендије Краљевине Холандије - Амбасада Краљевине Холандије.

Од 16 до 18 часова:
- Платиниум стипендије - Политецницо ди Милано,
- Могућности финансирања студија у Америци - Међународни академски центар (САД),
- Програм Кока Кола Таленти - Цоца Цолла Хеллениц,
- Студентска и ученичка сипендија - Фондација Хемофарм,
- Национална стипендија „За жене у науци“ - Л’Орéал Балкан д.о.о & УНЕСЦО.

У сутерену зграде Ректората, од 12 до 17 часова, биће организовано представљање интернационалних и домаћих студентских организација. Студенти ће бити у прилици да сазнају како ангажовање у различитим активностима током студија може повећати њихове шансе за успешно представљање при конкурисању за стипендије.

У учионици за доживотно учење биће организовани разговори под називом „Кључ за успешно полагање теста страног језика“ током којих ће алумнисти различитих програма поделити своја искуства са младим колегама и говорити о неким од следећих тестова ТОЕФЛ, ГМАТ, ГРЕ, ТестДАФ, ДЕЛФ/ДАЛФ, ДЕЛЕ.
Програм ових разговора организован је према страним језицима на следећи начин: 12.00 – 13.00 енглески , 13.15 – 13.45 немачки, 14.00 – 14.30 француски, 14.45 – 15.15 шпански.

Циљеви Универзитетског сајма стипендија су информисање студената о програмима стипендирања на домаћим и страним универзитетима, афирмација стипендија као извора финансирања и мотивисање студената да постижу боље академске резултате. “СТИПЕНДИЈА И ЈА” – Универзитетски сајам стипендија организује Универзитетски Центар за развој каријере и саветовање студената у сарадњи са Сектором за међународну сарадњу Универзитета у Београду, уз подршку Фондације Краља Бодуена, компаније Кока Кола Хеленик и Центра за стране језике Екилибрио.

Више информација на сајту
www.razvojkarijere.bg.ac.rs
 
© Универзитет у Београду - Саобраћајни факултет 2006-2010.